Retourneren en ruilen

 U heeft een zichttermijn van 14 dagen, ingaande de dag na ontvangst van de door u bestelde schoenen. Tijdens de zichttermijn heeft u de mogelijkheid de artikelen terug te sturen, waarbij u de mogelijkheid heeft om zonder enige verplichting de ontvangen artikelen te retourneren. De kosten voor terugzenden zijn voor uw rekening. U kunt het artikel zonder opgave van een reden retourneren/verzenden naar ons adres Rutten Schoenen VOF., Nieuwstraat 133-135 Spijkenisse (met retour / herroeping formulier). 

Als u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen die u tot op dat moment heeft gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolgen van uw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen u voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. “Wij mogen wachten met terugbetalen tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.”

 


  Download het retourformulier

 

Voordat wij de schoenen opsturen controleren wij deze op eventuele beschadigingen en of er 2 dezelfde maten inzitten, dit wordt aangetekend op de retourformulier, met handtekening van de controleur.

Tijdens de zichttermijn dient u zorgvuldig om te gaan met de schoenen/laarzen en slechts in die mate te gebruiken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of u de schoenen/laarzen wenst te behouden. Wij behouden ons het recht voor om in geval van door u veroorzaakte schade aan geretourneerde artikelen, eventuele kosten in rekening te brengen. Denkt u daarbij aan gedragen schoenen c.q. laarzen, die onverkoopbaar zijn geworden. Na het verstrijken van de zichttermijn wordt de koopovereenkomst een feit.

Indien u de spullen wilt terug sturen kunt u het bestelde met alle geleverde toebehoren het liefst in de originele verpakking (voor zover redelijkerwijs mogelijk) aan ons te retourneren zoals hiervoor omschreven.
Bij een ruilverzoek kunt u het beste contact opnemen voor de werkwijze met één van onze medewerkers. Telefoon: 0181-618801 of e-mail: shop@ruttenschoenen.nl Verschillen in aankoopbedrag tussen het teruggestuurde en opnieuw bestelde artikel zullen worden teruggestort of worden verrekend.

Ondanks onze uiterste zorg en controle kan het misschien gebeuren dat u na aankoop een materiaal of productiefout ontdekt. Wij raden u dan ook aan de geleverde schoenen/laarzen onmiddellijk na ontvangst te inspecteren en indien nodig zo spoedig mogelijk contact met ons op te nemen via bovenstaand telefoonnummer of via e-mail.