Podologie

Met de hand gemaakte steunzolen

Bij ons werken 2 registerpodologen, Carola en Peter. Registerpodologie is een uitgebreide studie over voeten, knieën, heupen en rug tot aan je nek, die wordt afgesloten met een staatsexamen. Daarnaast dient een registerpodoloog zich jaarlijks bij te scholen. Peter en Carola staan in de winkel en kunnen als nodig is op afspraak voet, knie en rug- onderzoek doen. Als het nodig is kunnen ze danook steunzolen maken. Deze zolen worden met de hand gemaakt. Ook kan het zijn dat ze u doorverwijzen naar bijvoorbeeld een fysio o.i.d. omdat samenwerken juist in deze sector belangrijk is.

De combinatie blijkt sterk. Dit omdat ze hierbij ook sneller de goede schoen kunnen adviseren. Hierdoor is het ook goed mogelijk om met uw eigen steunzool goed advies voor een goede schoen te krijgen! Wilt u informatie kom dan eens langs of maak een afspraak voor een voet, knie en rug onderzoek. Ze helpen u graag.

Wat kunt u verwachten met het onderzoek?


Het begint met een uitgebreide intake over de klachten maar ook de voorgeschiedenis. Daarna volgt het onderzoek en daarbij kijken zij ook naar de stand van het hele lichaam. Als er nog verder naar de rug gekeken moet worden dan wordt u gevraagd een korte broek en/of gedegen ondergoed mee te nemen. Om zo goed naar de rug te kunnen kijken. Er wordt gekeken hoe functioneert de voet zoals hoe beweeglijk is die. Eventuele pijnplaatsen worden uitvoerig bekeken en betast. Op een onderzoek tafel worden indien nodig de knieën en heupen onderzocht op beweging en beperking d.m.v. bepaalde testen.
Er wordt een 3d scan van de voet gemaakt en met een druk plaat wordt zowel naar druk in stilstand als de druk in loop bekeken. Ook de heupen en de rug wordt gekeken.
Op de podoscoop (een glasplaat met spiegel) worden de voeten nog eens in staande positie bekeken en d.m.v. kleine stukjes kurk te plaatsen bekeken hoe ze de stand kunnen verbeteren.Deze 3d onderzoeken worden in de computer opgeslagen zodat op een later tijdstip eventuele veranderingen geregistreerd en vergeleken kunnen worden. Op deze manier proberen wij een goed beeld van de oorzaak van de klachten te krijgen. Niet elke afwijking hoeft altijd recht gezet te worden. De kunst is te achterhalen wat de oorzaak van de klachten is en zo dus ook tot een goede oplossing gekomen kan worden.

Al deze gegevens leiden tot een behandelplan waarbij steunzolen een mogelijkheid zijn, maar ook een schoenadvies en/of andere adviezen mogelijk zijn. Het onderzoek wordt altijd apart van de eventuele zolen afgerekend.