Wandelschoenen

Wandelschoenen
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren
 1. Meindl - Chiasso Lady Identity - GTX - Bruin - Uitneembaar voetbed
  € 320,00
 2. Meindl - Vakuum Lady - GTX - Uitneembaar voetbed
  € 370,00
 3. Meindl - Eppan Lady GTX - Blauw Uitneembaar voetbed
  € 300,00
 4. Meindl - Tessin Lady - Identity - Uitneembaar voetbed
  € 300,00
 5. Meindl - Garmisch Lady 2 GTX - 7634 61 - Bruin - Uitneembaar voetbed
  € 360,00
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

De beste kwaliteit bergwandelschoenen voor dames en heren

Als u lekker veel wilt gaan wandelen zijn een paar goed passende wandelschoenen van een goede kwaliteit onontbeerlijk. Of dat nu in de bergen is of op het vlakke pad als de schoenen niet goed passen en lekker lopen wordt er een groot deel van het plezier of de vakantie verpest. Een van de grootste valkuilen is dat men te kleine schoenen koopt met vaak blauwe nagels tot gevolg. Vaak horen we dan nee hoor ze zijn groot genoeg en kost het ons soms echt moeite om de klant daarvan te overtuigen. Ook is belangrijk om te weten wat ga je ermee doen. In de bergen en niet op de paden dan heb je een andere schoenen nodig als gewoon in Nederland op mooie paden. Wel of niet met Goretex alles heeft zowel voordelen als nadelen. Laat ons u helpen aan de wandelschoen waar u lekker en goed op loopt.

De beste kwaliteit bergwandelschoenen voor dames en heren in verschillende breedtes

Wij hebben verschillende leesten van smal tot breed in wandelschoenen. Juist een bergwandelschoen moet perfect zitten en van de beste kwaliteit zijn. Een te smalle schoen geeft ongemakken waardoor u uw voeten kapot kan lopen. Een te brede schoen kan ook wrijving geven en is vaak een reden dat mensen de schoen te klein kopen. Daarom hebben wij verschillende leesten en breedtes in de bergwandelschoenen. Op onze testbaan kunt u goed ervaren hoe stevig de zool en de schacht is, maar ook heel goed of de schoen lang genoeg is.

De beste kwaliteit bergwandelschoenen voor dames en heren en hoe zit het dan met de categorieën en kunnen mijn eigen steunzolen erin.

Bij ons heeft elke bergwandelschoen een uitneembaar voetbed en zijn dus ook geschikt voor eigen steunzool.

Ooit heeft Meindl bepaald in welke omstandigheid er welke schoen gedragen moet worden en heeft daar categorieën aan verbonden. Inmiddels zien wij beweringen voorbij komen die niet kloppen. Wij houden ons dus aan de categorieën  die ooit zijn vast gesteld.

Een lage schoen is altijd een A categorie en is voor het gewone wandel werk op vlakke paden.

Ook een gewone wandelboot heeft een A categorie maar geeft wel iets meer steun om de enkels.

Een AB categorie is wat steviger als de A categorie, maar minder stevig als de B categorie de schacht is ook wat minder hoog.

Een B categorie is altijd een boot met een hogere schacht die steviger is en ook de zool is steviger. Hiermee kunt u de bergen in met een rugzak en soms van de paden afgaan.

Met de C categorie kunt u de gletsjers op en een D categorie is voor het echte klauterwerk. Wij beperken ons tot aan de B categorie

Door wandelstokken te gebruiken in de bergen wat zeker aan te raden is krijgt u extra steunpunten die de bergwandelschoenen ondersteunen. Dan is het mogelijk om eventueel met een iets minder zware categorie te lopen.